Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DT sätter betyg på Mora och Leksand

Mora är svårbedömt, Leksand bör bli ett topplag.
Här DT-sportens betyg på de allsvenska dalalagen.

MORA

Målvakter  

Daniel Hansen gjorde en bra säsong i fjol - och om han lyfta spelet ytterligare en nivå så kan 23-åringen bli en av Hockeyallsvenskans allra bästa målvakter. Ervins Mustukovs har fina meriter, men från ligor av högst skiftande kvalitet. Rutinerad nog att bli en trygg back-up. 

Betyg: +++

Backar  

Mora går in i hockeysäsongen med en lovande backsida (Tom Nilsson, Mikael Vikstrand, Kalle Ekelund) - men vem ska leda styrkorna? Peter Nolander hade det tungt förra säsongen och måste ta revansch. Tyler Gotto gjorde 34 poäng i Danmark i fjol, kan han prestera samma siffror i år? 

Betyg: +++

Forwards  

Lika många frågetecken som på backsidan. Har flera potentiella sevärdheter som Rob Ricci, Jens Holmström och lovordade Patrick Bjorkstrand. Niklas Fogström och Jens Jakobs är riktigt tunga tapp som känns.

Betyg: +++

Tränare    

Patric Wener och Mark LeRose är totalt oprövade i Hockeyallsvenskan, därav det modesta betyget. Duon har intressanta tankar och ett annorlunda upplägg. Känns som att deras projekt kan gå hur som helst - antingen som tåget eller rätt ner i botten. 

Betyg:++

Totalt: 11 (av 20)

LEKSAND

Målvakter    

Erik Hanses var fjolårssäsongens bästa målvakt. Räcker så. Jens Holmström har gjort bra ifrån sig, men kommer från en tung försäsong.

Betyg:++++

Backar  

Laget har en grym topp fyra med Patrik Hersley, Mattias Timander, Kevin Kapstad och Alen Bibic. Då är inte ens Johan Svedberg inräknad. Grym bredd på backsidan.

Betyg: ++++

Forwards    

Samma motivering gäller egentligen här - bra bredd, med många olika typer av forwards. Men en del i skaran måste höja sig jämfört med fjolåret - Jacob Blomqvist, Michael Raffl och Gabriel Karlsson.

Betyg: ++++

Tränare  

Andreas Appelgren kom in under fjolåret och gjorde det bra - men det är först nu allmänheten gör sina bedömningar. 

Betyg: +++

Totalt: 15 (av 20)

Betygsättare: Jesper Eriksson.