Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DT Puls/TV: Grannsamverkan skyddar dig mot tjuven

Tekniker jobbade till sent in på småtimmarna vid Döda Fallen angående ett misstänkt mord. Platsen är fortfarande avspärrat och tekniker kommer att återuppta sitt arbete under dagen.

Mer i programmet.

Visst går det att skydda sig mot ovälkommet besök. Ett sätt kan vara grannsamverkan.

Väder:

Mulet och regn på många håll, 8-15 grader och på sena eftermiddagen troligen större områden med uppehåll. Mest nordlig vind.

Följ väderleksrapporten här

Karta: Så är läget på vägarna

Dagens pollenprognos

Sverige:

En 21-årig man har skjutits i knäet i Malmö. Han är känd av polisen sedan tidigare och polisen utesluter inte att händelsen kan sättas i samband med tidigare våldsdåd i staden.

Minst 50 renar dog när de blev påkörda av ett tåg vid Kalixfors i Kiruna. "En katastrof för samebyn", säger Tor Erik Huuva från Leavas sameby.

Internationellt:

Grekland har överlämnat ett nytt reformförslag till eurogruppens ordförande Jeroen Dijsselbloem och klarade därmed tidsfristen som gick ut vid midnatt. Det handlar bland annat om besparingar inom pensionssystemet, höjd företagsskatt och höjd hotell- och restaurangmoms.

Påve Franciskus manar till ett slut på vad han benämner som ett "folkmord" mot kristna i bland annat Mellanöstern

Sport:

Sverige är klart för semifinal i inlinehockey-VM efter seger mot USA.

Kultur:

Den 11 juli för 20 år sedan föll den lilla bosniska staden Srebrenica för en offensiv av den bosnienserbiska armén. De följande dagarna mördades minst 7300 människor. Christian Palme, krigsreporter på Balkan på den tiden, berättar inifrån en mardröm.

Tipsa oss:

Har du ett nyhetstips, eller vill komma i kontakt med oss på redaktionen? Tipsa oss här eller skicka sms/mms till 72023 eller mejla 72023@dt.se.

Följ oss:

Facebook: DT.se

Twitter: DTnyheter

Sofia Forell

Jan-Arne Bäckström