Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DT avbryter allt samarbete med Peace and love

Den hårt kritiserade hiphopgruppen Kartellen kommer till Peace and love.
Det får DT att avsluta sitt samarbete med P&L.
– Vi avbryter samarbetet med hänvisning till vår sponsringspolicy, säger privatmarknadsansvarige Peter Holmbom.

Annons

Kartellen är omdebatterad. Frontfiguren Sebbe Stakset dömdes förra året för att på Twitter hotat Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson med orden "Vill tortera han i tre dygn med avbitartång locktång blåslampa för att stoppa blödningar me!".

Att Peace and love nu bokat Kartellen till Peace and love world forum i början av juli har mött kritik, bland annat på insändarplats i DT och kritiseras i dag också av DT:s ledarskribent Sara Telde.

Nu väljer DT att avsluta sitt samarbete med Peace and love orsaken är Kartellens kommande uppträdande.

Vi drar oss ur med hänvisning till vår sponsringspolicy. Våra värderingar baseras på demokrati och människors lika rättigheter då går det inte att stötta en festival som bokar band vars medlemmar inte tar avstånd från politiskt våld, säger Peter Holmbom, privatmarknadsansvarig Dalarna.

Kartellens texter anses av många vara våldsförhärligande. Gruppens frontman Sebbe Staxx är tidigare dömd för att ha mordhotat Jimmie Åkesson (SD), något han inte tagit avstånd från.

Hur såg samarbetet med Peace and love ut?

– Det gick ut på att de haft marknadsföring i våra kanaler. Vi skulle sedan ha haft exponering under festivalen och vi har även fått en del biljetter vi kunnat ha som lojalitetserbjudande till våra kunder.

Har det hänt tidigare att DT avbrutit liknande samarbeten?

– Nej, det är första gången vad jag vet.

Har ni fått någon reaktion från Peace and love?

– Jag har talat med verksamhetsledaren Anki Kjellberg som säger att det är olyckligt, men i övrigt hänvisar till styrelsen.

DT söker Peace and loves vice ordförande Susan Törne Henningsson.