Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DT avbryter allt samarbete med Peace and Love

Den hårt kritiserade hiphopgruppen Kartellen kommer till Peace and love.
Det får DT att avsluta sitt samarbete med Peace and Love.
– Vi avbryter samarbetet med hänvisning till vår sponsringspolicy, säger privatmarknadsansvarige Peter Holmbom.

Kartellen är omdebatterad. Frontfiguren Sebbe Stakset dömdes förra året för att på Twitter hotat Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson med orden "Vill tortera han i tre dygn med avbitartång locktång blåslampa för att stoppa blödningar me!".

Att Peace & Love nu bokat Kartellen till Peace and Love world forum i början av juli har mött kritik, bland annat på insändarplats i DT och kritiseras i dag också av DT:s ledarskribent Sara Telde.

Nu väljer DT att avsluta sitt samarbete med Peace and Love - orsaken är Kartellens kommande uppträdande.

– Vi drar oss ur med hänvisning till vår sponsringspolicy. Vi lutar oss mot våra värderingar som baseras på demokrati och människors lika rättigheter, och då är det svårt att stötta en verksamhet som bokar band där medlemmarna är dömda för bland annat mordhot på Jimmie Åkesson (SD), säger Peter Holmbom, privatmarknadsansvarig Dalarna.

– Vi kan inte stå bakom sådana här artister.

Hur såg samarbetet med Peace and Love ut?

– Det gick ut på att de haft marknadsföring i våra kanaler. Vi skulle sedan ha haft exponering under festivalen och vi har även fått en del biljetter vi kunnat ha som lojalitetserbjudande till våra kunder.

Har det hänt tidigare att DT avbrutit liknande samarbeten?

– Nej, det är första gången vad jag vet. Men policyn är relativt ny och framtagen för hela Mittmedia, där DT ingår. Vilket innebär att alla företag i koncernen som har något eventuellt samarbete med festivalen kommer att avbryta det.

Har ni fått någon reaktion från Peace and Love?

– Jag har talat med verksamhetsledaren Anki Kjellberg som säger att det är olyckligt, men i övrigt hänvisar till styrelsen.

DT söker Peace and Loves vice ordförande Susan Törne Henningsson.