Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drottningen hälsade till Ludvikas vänort Bad Honnef

Ludvika har haft besök av sin tyska vänort Bad Honnef. Det var en delegation på fjorton personer med borgmästare Otto Neuhoff i spetsen samt tio gymnasieelever och en lärare från Hagerhofskolan som hälsade på för att gratulera Ludvika till 100 år som stad.

Annons

INSÄNT. Gästerna deltog i nationaldagsfirandet på Gammelgården där man spanade ivrigt och med olika framgång efter kungaparet. Det visade sig senare att drottningen fått veta att en tysk delegation var närvarande och under fredagens middag i Disponentparken framfördes en hälsning från hennes majestät.

I Stadsparken överlämnades en gåva i form av en tysk ek och tillhörande sten med minnesplakett. Själva trädet hade planterats dagen före i Sockenstugparken.

En andra gåva i form av en geocach, en s.k. travel bug, lämnades över under middagen i Disponentparken av Bad Honnefs borgmästare Otto Neuhoff till vår Maria Strömkvist. Geocachen sändes för tre år sedan från Bad Honnef och hittades här i våras.

Under besöket hann man också med en tur till Grangärde där man fick höra om GBI – Grangärdebygdens intresseförening och titta på ortens gemensamma odling, Plätten. Man hann också med att äta 100-meterstårta och delta i återinvigningen av gågatan i Ludvika.

Skolungdomarna fick delta i studentfirandet efter en visning av Högbergsskolan. Femkamp och go-kart var andra aktiviteter och avslutningsfesten på Harnäsgården slutade med dopp i Hillen.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons