Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drömmen sprack

Vansbro hade en dröm om division 3. Den släcktes dock redan efter drygt 20 minuters spel.
På Gullängen i Äppelbo vann Kungsgården rättvist med 4–2 och skickade Vansbro "tillbaka" till fyran.
– Vi var inte alls med i första halvlek, konstaterade en besviken Tomas Hultgren.

Vansbrotränaren fick se sitt lag uppträda väldigt virrigt i inledningen av den andra matchen i division 3-kvalet.

Vid en seger hade vägen mot avancemang varit öppen, men den dörren stängde igen med ett brak. Redan innan en kvart spelats, hade gästerna, som vann sin första match, kopplat ett rejält grepp om matchen.

I den sjunde minuten fick Kungsgården en hörna som gav utdelning.

– Vi vet ju om att de är bra på fasta situationer. Vi bjöd på alldeles för enkla mål, tyckte "Hulta".

Om 0–1 såg billigt ut, var det ändå inget mot tvåan, det målet var en bjudning av den grövre sorten. Efter ett inkast för Kungsgården som gick in i straffområdet missbedömde hemmamålvakten Emil Magnusson helt studsen och bollen for retligt över honom och in i mål.

– Han (Emil) ropar att han tar bollen, varpå vår back släpper och så studsar bollen över honom, sa "Hulta" med en djup suck.

En kalldusch förstås för hemmalaget som behövde en seger efter oavgjort i den första matchen.

Vi ska poängtera att Magnusson kom tillbaka starkt efter den missbedömningen och Vansbromålvakten svarade för ett flertal kvalificerade räddningar.

Tio minuter efter det snöpliga 0–2-målet kom även trean. Så långt var det klart rättvist för gästerna var bättre i allt.

Men Vansbro lyckades ändå göra match av det hela. Strax innan paus dundrade Gabriel Gyllenvåg in en reducering rätt upp i krysset.

Målet gav energi i andra och Vansbro ryckte upp sig rejält. När sedan Linus Backman satte 2–3 tappade Kungsgården sitt fina spel.

Vansbro fortsatte trycka på och var inte långt borta från en kvittering.

Men närmare än så kom dock inte hemmalaget, som hade tvingats flytta matchen till Gullängen i Äppelbo. Med cirka tio minuter kvar kom sista spiken i kistan.

– I andra släppte vi på handbromsen. Synd att vi inte kunde få in en kvittering, då hade det blivit nerv i matchen.

– Men det är första kvarten som förstör matchen för oss, konstaterade Hultgren.