Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drömmen har nu blivit verklighet

Sedan hon var 13 år har Pernilla Nordman drömt om att utbilda sig till keramiker och ha en egen ateljé.
Nu har drömmen blivit verklighet. Pernilla öppnar Studio Kurbits i Kendahuset.

Det är bråda dagar för Pernilla Nordman. I morgon kväll, onsdag, håller hon öppet hus och inviger sin ateljé Studio Kurbits i Kendahuset, intill Yxfabriken.

– Jag har länge haft tanken på att starta något eget och sedan sprang jag på den här fantastiska lokalen. Det är högt i tak och den har stora fönster. Kendahuset är en perfekt ateljélokal, säger Pernilla Nordman.

Intresset för keramik och formgivning började på bildlektionerna i skolan när Pernilla var 13 år.

– Vi fick prova på att dreja och jag tyckte att det var jätteroligt, trots att det var så himla svårt. Då föddes min dröm om att utbilda mig inom keramik och formgivning på Capellgården på Öland och sedan öppna en egen ateljé, berättar hon.

Drömmen om Capellgården uppfylldes för några år sedan och nu är alltså även drömmen om den egna ateljén på väg att bli sann.

– Det känns jättespännande. Samtidigt som det är lite otäckt att verkligen våga ta steget att göra detta så är det här utan tvekan det mest spännande jag har gjort, säger Pernilla Nordman.

Hon skapar både keramik, prydnadssaker, tavlor och har planer på att bredda sig ännu mer framöver.

– Jag vill fortsätta med silversmide och textilkonst. Jag vill prova lite olika saker och när jag håller på med en sak kommer jag på tio nya idéer. Därför blir det inte direkt någon serieproduktion från min sida utan väldigt blandat, säger Pernilla.

Namnet på ateljén var rätt självklart för henne.

– Jag har bott på Öland och i Småland men sökte mig hem till Dalarna igen. Jag och min keramik är väldigt mycket Dalarna, därav namnet på ateljén. Jag tycker att Säter är en liten, gemytlig småstad där det passar med hantverk. Och jag har fått mycket stöd och hjälp av näringslivsenheten här i Säter. Det känns verkligen som att jag har hittat hem nu, säger Pernilla Nordman.