Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drömhuset i Söderbärke lockade storpublik från när och fjärran

Mäklare Olle Löfberg på Fastighetsbyrån har aldrig haft så många besökare på en visning. Men det charmiga gamla skolhuset i Söderbärke lockade storpublik.
Följ med DT in bakom fasaden.

Det röda huset är en gammal skolbyggnad från 1910, 78 kvadratmeter stort med biarea motsvarande 95 kvadratmeter.

– Det var skola fram till slutet av 50-talet. Sedan kom det dit ett företag som lagade elektriska maskiner, som upphörde för cirka tio år sedan, berättar Olle Löfberg på Fastighetsbyrån.

Se också: De tio dyraste husen i Dalarna just nu

Därefter har byggnaden varit privatbostad och loppis. I januari fick Olle Löfberg uppdraget att sälja den.

– Jag förstod direkt att huset skulle få ett stort intresse. Det har ju en historia, otrolig charm, gamla spröjsade fönster och en gammal skolsal som går att göra om till ett fantastiskt rum. Dessutom tycker jag att det är exteriört väldigt tilltalande.

Huset fick omkring 20 000 "klick" på internet. Uppemot 200 personer, många från Stockholm, kom på visningen den sista januari. Olle Löfberg betecknar det som extraordinärt.

I slutändan var det åtta personer som bjöd på det och slutsumman blev 690 000 kronor – att jämföra med utgångspriset på 330 000 kronor.

– De som köpte huset bor i Stockholm i dag. Det är en barnfamilj där frun är bördig från Smedjebacken.

– Vi ser gärna att den som köper har möjlighet att återställa huset så nära som möjligt en gammal skola och tar tillvara på de fina detaljer som finns, så att man behåller charmen i byggnaden. Det var vår förhoppning, men jag ska betona att det inte är mäklaren som väljer köpare, utan det gör säljaren.

Olle Löfberg berättar som kuriosa att han blev uppringd av ett par utanför Stockholm som berättade att där finns en exakt likadan byggnad från 1905.

– Så det finns en tvilling, troligtvis med samma byggherre.

LÄS OCKSÅ: Premium: Här är mäklarna som säljer bäst i Dalarna