Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drömbokning till Visfestivalen

När arrangören Johan Eriksson presenterar artisterna till sommarens visfestival i Malungsfors så konstaterar han:
– Jag har lyckats göra min drömbokning, den mytomspunne Jakob Hellman.

– Han är en barndomsidol, men han har ju verkligen ransonerat sina framträdanden genom åren. Därför är det särskilt roligt att han vill komma hit till festivalen i lilla Malungsfors, säger Johan.

Hellman gjorde 1989 succé med sitt popalbum "...och stora havet", och hitlåtar som "Vara vänner" och "Hon har ett sätt".

– Den har i något sammanhang röstats fram som århundradets svenska skiva. men trots framgången så har det inte blivit några fler Hellman-skivor.

– Han har även varit sparsam med framträdanden och då i större utsträckning blivit vissångare, säger Johan.

Det blir i sommar åttonde året som Johan arrangerar Malungsfors Visfestival, och han kan presentera ett riktigt spännande program.

Det är inte bara Jakob Hellman som blir dragplatser.

Vad sägs om en dubbel världsmästare i munspel, som dessutom har sina rötter i Malungsfors?

Eller att det blir ett speciellt inslag med Ted Gärdestad-tema?

Kenneth Gärdestad, som skrev texterna till Gärdestads sånger, kommer att berätta om sin bror.

Och sångaren Ted kommer att musikaliskt gestaltas av Johan Eriksson, som är en både bildlik och röstlik tolkare av Ted Gärdestad.

Världsmästaren i munspel heter Filip Jers, 27 år, och har en morfar som kommer från "Backon" i Västra Fors.

Han har etablerat sig som en av världens mest betydande artister på sitt instrument, i nivå med Toots Thielemans och Stevie Wonder.

Jers är den förste munspelare som fick solistdiplom från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Nyligen kunde han ses i en musikdokumentär i SVT - "Harmonica man"..

– Till Visfestivalen kommer han med en jazztrio, berättar Johan.

Andra namn som gett klartecken till att stå på scen i Forsgläntan den 12 juli i sommar är kända sångerskan och låtskrivaren Pernilla Andersson, vissångaren Dan Viktor, som enligt Johan Eriksson är en visans Lars Winnerbäck.

Dit kommer även dalaartister som Billy Opel från Mora, sångerskan Sanna Ottosson från Lima, och gruppen Mylla från Nås med Byns Mats Larsson som också är festivalen presentatör.