Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dränkte kvinna i bensin och tände på - man åtalas

Den 54-årige man som sitter häktad för att ha tänt eld på en kvinna i Sundborn åtalas för mordförsök

Enligt åklagare har mannen slagit kvinnan innan han satte henne i brand och sedan hindrat henne från att kalla på hjälp.

Enligt åklagare har mannen försökt ta livet av sin före detta sambo genom att tända eld på henne. En gärning som varit livsfarlig och tillfogat kvinnan svåra kroppsskador med bestående men. Man skriver också i åtalet att 54-åringen visat synnerlig hänsynslöshet då han begått gärningen.

Händelsen inträffade i slutet av juli då kvinnan kom på besök till mannens bostad i Sundborn. Han ska där ha slagit henne så att hon fallit omkull och sedan, när hon ställt sig upp, ha sprutat brännbar vätska över henne för att sedan tända på.

Han har sedan hindrat henne från att lämna platsen trots att hon brann och även tagit hennes telefon och trampat på den.

Kvinnan har fått allvarliga brännskador på omkring 50 procent av kroppen, varav de allra flesta ska vara av tredje graden.

Hon lyckades dock släcka delar av elden med hjälp av vatten och sedan fly till en närliggande fastighet där man tillkallade ambulans. De svåra skadorna gjorde att hon vårdades vid Linköpings universitetssjukhus där hon också genomgått flera operationer. Hennes tillstånd var till en början kritiskt.

Mannen kunde gripas i samband med händelsen och anhölls i anslutning till brottet. Sedan den 1 augusti i år har 54-åringen suttit häktad och nu åtalas han alltså för mordförsök, alternativt synnerligen grov misshandel.