Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drängorkestern fyllde missionskyrkan dubbelt

Drängorkestern hade nyårskonserter i Mockfjärds missionskyrka på nyårsaftonen och fyllde kyrkan dubbelt upp.

Eftersom biljetterna till konserten tog slut så snabbt så sattes en extrakonsert in. Missionskyrkan fylldes så inte bara en gång utan två gånger under nyårsaftonen med stående ovationer.

Drängorkestern bildades sommaren 2008 i Nås under Ingmarsspelen och består av Johanna Östling, Sofia Östling och Mats Lissjanis. De visade prov på bred repertoar under konserten med bland annat Julvisa från finnmarken, folkmusik, musikal, klassiska stycken, Chardas...

Sättningen är Sofia piano, orgel,sång och violin. Johanna violin, viola och sång. Mats gitarr och sång. Konserten var stämningsfull och tight, under Ave Maria kunde man höra en nål falla och i Trettondagsmarschen klappade publiken taktfast med.

Mats Lissjanis tenorstämma kommer väl till sin rätt i Missionskyrkan i Mockfjärd med dess ljuvliga akustik. Systrarna Östling är samspelta och dynamiska. Anna-Lena Elfsberg inledde och hade senare i programmet en liten andakt med en betraktelse över året som gått, precis som det sig bör en nyårsafton.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel