Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dräng blir chef i Orsa

Orsa kommun har anställt en ny näringslivschef. Joakim Larsson heter han, en 48-årig civilekonom med rötter i Älvdalen.

De senaste sex åren har Joakim arbetat på Svensk Mjölk i Stockholm, som är branschorganisationen för svenska mejerier och mjölkbönder.

– Mina föräldrar är från Älvdalen och jag är uppvuxen i Mora. Sedan drygt ett år har jag bidragit till Orsas tillväxtstrategi genom att flytta dit och skaffa en son. Jag har veckopendlat mellan Orsa och Stockholm i ett år.

Familjen finns alltså redan på plats. Och snart slipper Joakim att pendla. Men det var inte det avgörande för att han skulle söka tjänsten.

– Det jag lockas av är den breda rollen en näringslivschef får i en kommun som Orsa. Jag får jobba med både traditionellt näringsliv, utvecklingen av besöksnäringen och inflyttningsfrågor. Orsa är i en förändring från de traditionella näringarna till ett tjänste- och upplevelseorienterat näringsliv och det är spännande.

Han känner väl till Orsa och har bland annat deltagit i närmare sjuttio Orsayror.

– Jag gillar Orsa väldigt mycket. För mig är det Dalarna på riktigt och jag har länge velat bo och jobba här. Jag är glad att kommunen ville satsas på en hemvändare.

Joakim är riksspelman och sångare i Orphei Drängar, även om sångarkarriären just nu är vilande på grund av familjen.