Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dramatisk slutspurt i dalafyran

Efter 18 omgångar leder Korsnäs IF herrarnas division fyra.
Ludvika FK förlorade sin position som serieetta i fredags, då Korsnäs vann mot Säter samtidigt som Ludvika förlorade mot Nyhammar.
– Serien kommer inte att avgöras förrän i sista omgången, säger Korsnäs tränare Stefan Ek.

Fyra matcher återstår efter den senaste omgången, då Ludvika förlorade VB-derbyt med 1-3 mot Nyhammar, samtidigt tog Korsnäs klar 6-0 seger mot Säter. Det gjorde att Korsnäs tog Ludvikas plats i serietoppen med 42 poäng mot 40.

Efter senaste förlusten stod det att läsa på LFK:s hemsida att "mörkret över Hillängen var totalt".

Tränare Tommy Medén tonar dock ned dysterheten:

– Det var inte så tungt om jag ska vara ärlig. Vi spelade en okej match, men kom aldrig upp i normal standard. Vi hade kunnat vinna, men vi hade inte den dagen helt enkelt.

Fortsättningen på serien ser nu inte alltför ljus ut.

– Det blir ju tajt som sjutton. Det är tre lag det handlar om i toppen, men hur många som åker ut vet man aldrig. Men jag säger som jag sagt hela tiden; vi har aldrig haft tanken att vinna serien – vi har i stort sett bara satsat på ungdomar. Det är fyra omgångar kvar och vi får förlita oss på att Korsnäs får stryk och hålla på Vansbro. Det blir som det blir.

Nästa match för Korsnäs är mot serietrean Vansbro borta på lördag, samma dag som Ludvika möter Husby.

Korsnäs tränare Stefan Ek är naturligtvis glad över att leda serien, men tar inte ut något i förskott.

– Det är klart att det alltid är roligt att ligga längst upp, speciellt när det är få matcher kvar, men Vansbro borta är alltid tufft. Det är deras sista chans att slåss om en andraplats så vi får ett taggat motstånd. Samtidigt pekar vår formkurva uppåt och det är bara positivt.

Fyra omgångar återstår i dalafyran. Stefan Ek tror inte att serien avgörs förrän i sista stund.

– Ludvika kommer inte heller att ge sig. Det är ett välspelande lag som har ambitionen att spela bra fotboll, även om de varit lite ojämna.