Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drama på San Siro

Annons

En straff som aldrig var straff. Och en mittback som aldrig varit målskytt.

2_2-mötet mellan Milan_Bayern München var drama till sista sekunden.

Det var Champions league-fest när den var som bäst på San Siro på tisdagskvällen. Kvartsfinal mötet mellan Milan och Bayern München innehöll det mesta.

Milans mittfältsmotor Andrea Pirlo gjorde sitt första mål i årets Champions league i den 40:e matchminuten. Det var ingen skräll att det skulle komma, däremot var det en överraskning att han gjorde det på nick.

Lille Pirlo lurade offsidefällan efter en hörna och fick perfekt träff med pannan. En lobbnick seglade snyggt över Bayerns unge reservmålvakt Michael Rensing, som ersatte avstängde veteranen Oliver Kahn i målet.

Den 22-årige Rensing inledde matchen strålande med två makalösa reflexräddningar då både Massimo Ambrosini och Alberto Gilardino nickade från nära håll. Men då Pirlos nick droppade in precis under ribban var den unge tysken chanslös.

Gilardino lyfte in 2_0 i den andra halvleken, trodde han. Men Gilardino var då (troligen felaktigt) avvinkad för offside och fick en varning för att han spelat vidare efter domarens signal. Därmed är Milananfallaren avstängd i returen i München nästa vecka.

Milan dominerade matchen, så kvitteringen i den 79:e minuten kom överraskande. Inhopparen Claudio Pizarro vann en duell i straffområdet och mittbacken Daniel van Buyten petade in bollen från nära håll.

Fem minuter senare föll Kaka lätt över Lucios ben _ och satte själv 2_1 från straffpunkten.

Det kunde _ och borde _ blivit ett omdiskuterat segermål. Men Daniel van Buytens galna kväll var inte över. Mittbacken vräkte sig fram efter en frispark och fick träff med vänster foten när bara sekunder återstod av tilläggstiden.

Den osannolike tvåmålsskytten avslutade en osannolik afton i Milano.

Nu är det fördel Bayern i returen på onsdag.

TT

Mer läsning

Annons