Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dräller av farliga trafiklösningar

Inte kan man väl säga att den nya infarten till Laggarudden är av absolut världsklass men den är väl ändå inte så dålig att den förtjänar all denna uppmärksamhet? Man kan enkelt konstatera att det bara i Ludvika kommun finns någonstans mellan hundra och tusen andra trafiklösningar som är betydligt sämre (farligare).

Men Kjell Israelssons uttalanden (27/9) är droppen. Han förespråkar en fortsatt användning av den gamla avfarten. Han måste totalt ha glömt bort de oskyddade trafikanterna, då den icke planskilda överfarten över cykelvägen 100 meter lägre ner är betydligt farligare än länsvägsavfarten i sig.

Nästan dagligen sker det nästan-olyckor när cyklister och mopedister passerar den relativt skymda vägöverfarten utan avslag på hastigheten medan bilarna ibland gör detsamma i korsande riktning. En cyklist eller ett barnvagnsekipage i samma stund resulterar i något riktigt otäckt. Än så länge har det turligt nog bara blivit obehagligt.

Därmed inte sagt att ett omkörningsförbud i samband med den nya avfarten, samt möjligen också en hastighetssänkning, inte har mitt fulla stöd!

Stefan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare