Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dragracingklubben hoppas få tävla på Dala Airport

Motorentusiasterna i Borlänge har inte gett upp hoppet om dragracing på Dala Airport.
Nu lämnas ett medborgarförslag till kommunen om en tävling i sommar.

Annons

2012 asfalterades flygplatsen om och sedan dess har det inte fått hållas några motortävlingar på Dala Airport.

Borlänge Dragracingklubb har dock sett en lösning på problematiken. Nämligen att flytta starten till ena änden av banan och nyttja taxibanan.

– Där landar eller startar man inte. Vi samarbete med dåvarande flygplatsledningen för att hitta lösningar och kunna bygga en permanent anläggning. Pengar lades på arkitekter och utredningar, berättar Christer Gustavsson.

Men inget har hänt.

– Vi vill få i gång projektet igen, men också köra en tävling i sommar.

Nu lämnas ett medborgarförslag till kommunen om en tävling i sommar. Ett sätt att få upp frågan på dagordningen.

– Det känns som ingen brinner för det här inom kommunen och driver frågan. Håller man på med fotboll finns det alltid entusiaster i kommunledningen som brinner för det och då är det lättare att det händer någonting, säger Christer Gustavsson.

Han konstaterar att Borlänge vill vara en evenemangsstad och tidigare års tävlingar har lockat en hel del tävlande och publik.

– Det här är ett evenemang i högsta grad, det är konstigt att de inte hjälper oss. Det skjuts hela tiden åt sidan och rinner ut i sanden. Så här har det varit i flera år.

Christer Gustavsson nämner att Tierp arena gått i konkurs och det är osäkert om det blir något mer kört där, i alla fall i sommar.

– Fyra körtillfällen försvinner och det gör att vi har alla möjligheter att få ihop fina fält i Borlänge.