Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dragracing på Ovanbro

Tipspromenad om dragracing och stolta utställare som glatt informerade nyfikna besökare. Samt utdelning av fribiljetter till Borlänge Street Open som går av stapeln nästa helg. Så såg agendan ut på Ovanbroparkeringen igår där Borlänge Dragracing Klubb var eftermiddagens värdar.

Annons

Mellan den 22 och 24 juli är det dags för den nionde omgången av dragracingtävlingen Borlänge Street Open på Dala Airport men igår var det dags för bilarna och klubben att visas upp.

– Det är första gången vi provar att marknadsföra oss så här. För att visa hur mycket verksamhet det faktiskt finns här och vad vi gör, säger Christer Gustafsson från Borlänge Dragracing Klubb, som är anvarig för arrangemanget.

Förutom uppvisning är miljön i stor fokus för klubben som är miljöcertifierad. Det är även hela arrangemanget Borlänge Street Open och dit hör även banan.

– Vi hyr banan av Dala Airport och när vi gör i ordning den gör vi allt efter de krav som ställs för att den ska vara miljövänlig. Bilsportsförbundet är de enda som är miljöcertifierade inom hela Riksidrottsförbundet, säger Christer Gustafsson.

För tillfället finns i klubben ett 40-tal bilar som det tävlas med och 180 medlemmar som är licenserade för motorsporten dragracing, även om alla inte är aktiva.

Det finns elva olika motorklasser inom bil och motorcykel. Två är särskilda juniorklasser.

– I just vår klubb är det en hel del juniorer som tävlar och är aktiva inom såväl själva sporten som miljökraven kring det, säger Christer Gustafsson och tycker att det bådar gott för framtiden.