Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dragracing drar till Triple Stilixs monter på Elmiamässan

Triple Steelix och Wajrum kommer även i år att ordna en gemensam monter under samlingsnamnet, Knowledge Arena på årets Elmiamässa.

Det är Mats Eriksson med sin Green Goblin som är dragplåstret.

Mats Eriksson var först i Europa att gå under den magiska gränsen sex sekunder i dragracing-klassen Pro Mod.

– Den sommaren slog vi banrekord överallt. Det var helt fantastiskt!

Nu finns Mats och hans tävlingsbil, Green Goblin, med i Triple Steelix monter, Knowledge Arena, under mässan Elmia Subcontractor i Jönköping.

Mats Eriksson driver två företag, ME Racing och ME Plåtkonstruktioner.

Genom ME Plåtkonstruktioner är han en av de aktiva företagarna i nätverket Triple Steelix där stålorterna i Bergslagen samarbetar brett.

Green Goblin är företagets ansikte utåt. Skalet har linjerna från en riktig bilklassiker, en Ford Crown Victoria, 1956.

Under skalet består konstruktionen huvudsakligen av tunnväggiga stålrör och det är på grund av dem som bilen medverkar i Triple Steelix monter. Mats Eriksson har i 20 års tid samarbetat med SSAB med ståljättens höghållfasta stålsorter, Domex och Docol.

Via Triple Steelix testade Högskolan Dalarna att rullforma rör av ultra höghållfast stål i en liten experimentanläggning. Sedan beslutade SSAB att satsa på rörtillverkning och tog över utrustningen från det tidigare rörverket i Fagersta.

Mats Eriksson ser nu en nich för sålet Doco då han fått SFI, standardiseringsorganet för dragracingbilar i hela världen i första instans godkänt de nya SSAB-rören