Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dragkamparna firade framgångsrik säsong

Brunnsbergs IFs dragkampare hade stor fest på lördagskvällen och firade ännu en framgångsrik säsong med bland annat VM- och SM-medaljer i parti och minut.

Ännu en framgångsrik säsong kunde dragkamparna i Brunnsberg nu avsluta i Brunnsbergs bystuga.

Under kvällen delades mängder av medaljer ut. SM-medaljer i silver gick till laget som drog i klass damer 500, damer 520, mix 600 och junior 600 kg. Laget i klassen Herrar 640 kg fick SM-bronsmedaljer.

SM-SILVER D500

Men inte nog med detta. I september skördade Brunnsberg nya medaljer, som de fick vid VM i Schweitz enligt följande: Guld i mixklassen där 6 av 8 dragare kom från Brunnsberg, guld i damer 540 där hälften av de åtta var från Brunnsberg och silver i damer 500 där tre av de åtta var från Brunnsberg.

Smirais Daniel Eriksson, tränare i Brunnsberg till vardags, var lagledare för de svenska damlagen i 540 och 500 och han var också förbundskapten för det svenska mixlaget under VM. Totalt 10 dragare från Brunnsberg deltog i VM. En del av dem deltog i flera klasser.

Förutom alla dessa medaljer premierades också klubbens 16 nya dragare, varav åtta var med på festen och Årets Slitare-pris som gick till Pelle Frostgaard med motiveringen:

"Du är en given kandidat varje år till detta pris. Du gör otroligt mycket för klubben i det tysta. Du ställer alltid upp och gör saker som ingen annan ser,till exempel kåda. Enda nackdelen med Dig är att Du tror att Venjan är Sveriges knutpunkt när vi är ute och reser."

Tränaren Smirais Daniel Eriksson tackades med en liten gåva, varpå han höll ett tal. Han talade bland annat om varför Brunnsberg fick priset av Svenska dragkampsförbundet som 'Årets dragkampsklubb'.

– För att vår klubb har stor bredd, vi har dragare i alla åldrar, damer, herrar, juniorer och knattar. Vi är en bra klubb med bra sammanhållning och vi hjälps åt. Alla är lika viktiga oavsett om man är dragare, funktionär, supporter, styrelsemedlem eller annat. Alla är lika viktiga och delaktiga i alla framgångar vi gör, sa Daniel.

Klubben fick också ta emot ett fint pris från kommunalrådet Kjell Tenn som överlämnade en check på 5 000 kronor till klubbens ordförande Ingela Eriksson.

Alla dessa framgångar gjorde att avslutningsfesten blev en riktig trevlig sådan där det också fanns mat och dryck, bildspel från säsongen och en musikvideo med två unga dragkampare. Kvällen avslutades med dans till tonerna som Westlights frambringade.