Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Drag i Älvdalens snabbaste förening

Älvdalens dragracingklubb är det bra drag i. På kort tid har den nya föreningen fått 100 medlemmar och målet är att nå 200 medlemmar inom två månader.

Annons

Den nya klubben har ett ambitiöst program där det handlar om att både arrangera tävlingar och med egna tävlande vara med och tävla.

Det som växt fram ur arrangemanget Älvdalens musik och motorfestival blir nu en egen verksamhet, men fortfarande är det arrangemanget med tävlingen den 8 augusti som är det stora evenemanget i sommarens kalender. Ytterligare en tävling finns inplanerad den 19 juli.

Banan kommer att fortsätta att rustas upp och en ny tidtagningsutrustning ska införskaffas. Förhoppningen är att inköpet av tidtagningsutrustningen ska kunna ske med sponsorers hjälp samt privata bidrag, men också med stöd från Trängslets regleringsfond och från jordägarna.

Vid årsmötet kom det förslag på att det skulle bli mer drag runt tävlingarna med aktiviteter runt själva tävlingarna men också i byn.

Älvdalens dragracingklubb laddar nu för att det ska bli fart och fest i Älvdalen.