Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Doverskog krtisk till utspelet

På tisdagen avslöjade DT att moderaten Anne-Lie Stenberg säger tvärt nej till 25 miljoner i kommunal borgen till Leksands IF.
Nu dementerar Leksands kommun utspelet.
– Det finns många möjliga lösningar, säger kommunalrådet Ulrika Liljeberg (C).

Ärendet avgörs först på måndag i nästa vecka, men redan en knapp vecka innan beslutet tas gick vice ordföranden i kommunstyrelsen i Leksand, Anne-Lie Stenberg, ut och berättade att det inte skulle bli någon kommunal borgen till Leksands IF.

– I alliansen är vi helt överens - 25 miljoner kronor är inte försvarbart.

På onsdagseftermiddagen skickades dock en dementi ut från kommunalrådet Ulrika Liljeberg:

– Det finns många möjliga lösningar och borgen till ett visst belopp kan vara en del av det. Under november kommer bitarna att falla på plats och det är viktigt att hitta en långsiktig, hållbar lösning för alla parter. Där är vi inte än, säger hon i ett pressmeddelande.

Leksands klubbdirektör Anders Doverskog:

– Det här blir ju politik, och jag vet inte riktigt vad som ligger bakom Stenbergs utspel. Det finns inget beslut taget, och diskussionen har inte varit uppe ännu. Vi upplever att vi haft en positiv diskussion med kommunen och alla våra partners, så kommer det här pang på bara.

Kommunalrådet Ulrika Liljeberg öppnar för alternativa lösningar kring en borgen på 25 miljoner.

– Vi för samtal med Leksands IF, banken och andra parter om vilken lösning som är bäst för alla, säger hon och fortsätter:

– Under november kommer bitarna att falla på plats och det är viktigt att hitta en långsiktig, hållbar lösning för alla parter. Där är vi inte än.

Anders Doverskog:

– Vi för en diskussion med alla våra samarbetspartners just nu. Sponsorer, kreditgivare och kommun. Vi hoppas att vi gemensamt ska hitta en bra lösning, men det är hårt jobb som gäller.

Det sägs att en privatperson är villig att gå in som borgen?

– Det kan jag dementera. Det stämmer inte.

Det sägs även att sparbanken lånar ut de 25 miljonerna?

– Vi vill inte gå in på det nu. Vi har en kontinuerlig dialog med alla våra samarbetspartners och en diskussion för att lösa det här.

Vad säger du om att Stenberg förordar en rekonstruktion av er verksamhet?

– För att uttrycka mig så här: Vi har just sålt ut en match i Globen i Stockholm. Vi leder serien och i söndags var Leksands IF med som "Kanon" på TV4 Sporten. Vi upplever väldigt mycket positivt i och runt klubben sportsligt just nu. Att Anne-lie Stenberg pratar om rekonstruktion ... Jag blev förvånad. Är det den inställningen de har?

Just nu jobbar klubben hårt för att få ner kostnaderna.

– Vi måste skära tio miljoner i budget. Vi har suttit i samtal med facket i dag och meddelat att fyra till sex tjänster kommer att försvinna. Det blir inte i truppen utan i fastighetsbolaget, Hockey AB, och i den ideella föreningen.