Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Döms till böter för skadegörelse

En Säterbo i 30-årsåldern har dömts till böter för skadegörelse. Mannen har slagit sönder en fönsterruta hemma hos sin före detta flickvän och ska nu betala dagsböter på totalt 5 000 kronor.

Sent på kvällen den 16 mars i år ringde Säterbon till sin före detta flickvän och sa att han stod utanför hennes lägenhet, i Säter, och undrade om han fick komma in. När han nekades att komma in blev mannen arg och krossade ett fönster till lägenheten.

Kvinnan upplevde att hon blev hotad och mannen åtalades för skadegörelse och olaga hot. Falu tingsrätt valde dock att ogilla åtalet för olaga hot. Säterbon dömdes för skadegörelse till 50 dagsböter á 100 kronor. Dessutom ska han betala 5 597 kronor i skadestånd till Säterbostäder samt 500 kronor till Brottsofferfonden. Tingsrätten påpekar även att mannen är dömd för flera brott sedan tidigare.