Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dömer ut Arvedsson

Lisspers är rektor på S:t Mikaelsskolans ishockeygymnasium. Han har tidigare tillsammans med Stefan Henriksson varit ansvarig för A-lagets fys-träning.

- Men till den här säsongen har jag valt att kliva av. Jag hinner helt enkelt inte på grund av mitt ordinarie jobb på skolan.

Lisspers utbildar morgondagens hockeyspelare och han är även anlitad av Internationella Ishockeyförbundet i utbildningsfrågor.

- Det är som utbildare jag ställer mig frågan hur Mora IK kan ta hit en så oerfaren tränare som Magnus Arvedsson? Jag ser mig inte själv som en tränare, men så pass mycket vet jag att det krävs erfarenhet för att kunna vara elitserietränare.

- Därför blir jag förundrad då MIK anställer Arvedsson. Han har ju ingen tränarerfarenhet alls och finns inte i hockeyvärlden, menar Lisspers.

Han poängterar att det inte är någon kritik riktad mot Arvedsson personligen.

- Han har fått en förfrågan och tackat ja. Men vet Arvedsson verkligen vad han sagt ja till? Det här är ingen division 1-klubb utan en elitserieklubb som han ska leda.

Lisspers säger att många ställt frågan till honom om det inte är farligt av Mora IK att anställa en tränare med så begränsad erfarenhet.

- Visst går snacket. Under alla mina tio år som jag varit med har Mora haft principen att alltid satsa på erfarna tränare, men inte nu. Varför? Vad har Arvedsson att komma med i stället för erfarenhet? Det bör vara något extra i alla fall och det skulle vara intressant att veta vad.

- Jag hävdar att man äventyrar klubbens elitserieexistens om man tar för lätt på tränaruppgiften.

- Jag har själv ställt frågan flera gånger, men inte fått svar. Jag var på årsmötet, men det gavs inget svar där heller. Arvedsson måste väl ha en plan och det skulle vara intressant att veta vad den går ut på.

En sak som Lisspers också efterlyser är mer engagemang från den nye tränaren.

- De tränare som Mora haft tidigare har alla engagerat sig mer i försäsongsträningen.

Mot det argumentet säger Arvedsson att Fystränarna sköter den biten och att "spelarna kommer att få höra tillräckligt av min röst längre fram".

- Så kanske man kan säga om man varit här i ett par, tre år. Men han är ju ny och borde visa mer engagemang. För att bygga ett lag som ska vara färdigt till premiären den 24 september, utan att tidigare tränat ett lag, kräver närvaro.

- Att Mora IK satsar på en så oetablerad tränare är för mig en gåta, avrundar Lars Lisspers.