Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Domen: Så länge stängs Jacob Nilsson av efter huvudtacklingen

 
Det sista slaget
Visa alla artiklar

Jacob Nilsson delade ut en huvudtackling på Daniel Bertov i senaste kvalmötet.
Nu kan Hockeypuls berätta att Moraspelaren stängs av i fem matcher.
Därmed har Nilsson spelat klart i kvalet.

Se Hockeypuls analysera tacklingen och vad detta innebär för Mora:

Han har varit en av Moras bästa - och viktigaste - spelare denna säsong. Även i kvalet mot LIF har Jacob Nilsson varit en av Jeremy Collitons offensivt ledande spelare.

Men efter tacklingen på Daniel Bertov i söndags är det nu färdigspelat för Jacob Nilsson i 'Slaget om Siljan'.

Hockeypuls kan berätta att disciplinnämnden, efter ett möte under tisdagen, beslutat sig för att stänga av Nilsson i fem matcher. Något som innebär att Nilssons sista framträdande blev huvudtacklingen i Tegera Arena.

”Med stöd av filmsekvensen finner Disciplinnämnden det utrett att Jacob Nilsson gjort sig skyldig till checking to the head. Förseelsen bör föranleda en avstängning. Förseelsens straffvärde bestäms till en sådan nivå att avstängningen normalt skulle motsvara fem matchers avstängning (inklusive den automatiska). I detta fall kommer avstängningstiden med hänsyn till Moras spelschema dock i praktiken att enbart omfatta fyra matcher. Jacob Nilsson ska vid denna utgång dessutom betala böter med det belopp som framgår av beslutet.”, motiverar disciplinnämnden beslutet.

I senaste mötet, efter att Nilsson lämnat isen, fick Emil Bejmo kliva in på centerpositionen och Oskar Svanlund flyttades upp från fjärdekedjan till andraformationen med Bejmo och Mathias Bromé.