Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dömdes till 100 timmars samhällstjänst

Paret bodde tidigare i Ludvika och under perioden oktober–december 2010 misshandlade mannen sin sambo vid tre tillfällen.
Det var vad Falu tingsrätt kom fram till och mannen fick villkorlig dom och 100 timmars samhällstjänst.

Paret hade gift sig och skilt sig vid två tillfällen innan de på nytt flyttade ihop och blev sambos i Ludvika. Kvinnan uppgav i förhör att en dispyt uppstod i oktober 2010. Mannen flög på henne och höll henne väldigt hårt i armarna och skadade henne. Hon var passiv och gjorde inte motstånd.

Vid nästa tillfälle kom hon hem tidigt en morgon och mannen var då riktigt arg. Han tog tag i hennes överarmar, klämde och skakade henne. Kvinnan var underviktigt vid tillfället och greppen gjorde jätteont. Och i december knuffade mannen in henne i ett element. Hon fick väldigt ont och trodde att hon hade brutit ett revben.

Kvinnan såg till att skadorna blev fotograferade, men det dröjde ända till april 2011 innan hon polisanmälde händelserna. Kvinnan förklarade att hon drog sig för att göra en anmälan eftersom det kändes skamligt.

Mannen sa i förhör att kvinna har ett stort kontrollbehov och att han möjligen hade sagt något dumt, men han ville inte påstå att det hade övergått till handgripligheter. Ibland när han hade gått och lagt sig hade kvinnan kommit in, tänt taklampan och rivit av honom täcket. Då hade han tvingats ta tag i hennes armar och motat ut henne ur rummat. Hon kan ha kommit åt dörrkarmen vid något tillfälle. Övervåld hade han aldrig använt.

Vittnen bekräftade i mångt och mycket kvinnans uppgifter och tingsrätten i Falun ansåg att hon gav ett mycket trovärdigt intryck. Rättens bedömning blev att mannen hade misshandlat kvinnan vid tre tillfällen. Alltså ansågs gärningarna inte vara så allvarliga att de skulle bedömas som grov kvinnofridskränkning vilket han var åtalad för.

Det blev villkorlig dom och 100 timmars samhällstjänst. Mannen ska också betala 20 500 kronor i skadestånd till kvinnan.