Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dömdes mot sitt nekande för sexuellt ofredande

Mannen från Söderbärke var misstänkt för att ha klappat/strukit den minderåriga flickan över ryggen och klämt på hennes rumpa utanpå kläderna samtidigt som han sa "du vet vad jag vill åt". Han förnekade gärningen, men dömdes för sexuellt ofredande.

Mannen var sedan länge bekant med flickan och hennes föräldrar och därmed var han också medveten om flickans ålder. Någon gång mellan den 1 februari och 30 april förra året ska händelsen ha inträffat i hans bostad som ledde fram till att han åtalades för sexuellt ofredande.

Tingsrätten noterade att flickan vid förhör med egna ord berättade om det inträffade på ett detaljerat sätt utan överdrifter och ologiska moment. Dessutom bedömde rätten att flickan gjorde ett moget och avvägt intryck.

Mannen förnekade gärningen och hävdade att flickan aldrig var på besök i bostaden under förra året. Han lämnade enligt tingsrätten en svårbegriplig förklaring om att flickan hade ljugit och att hon hade gjort det på uppmaning av sin pappa.

Anledningen var enligt mannen att han krävde att få tillbaka pengar som pappan lånat av honom. En förklaring som rätten ansåg var mycket långsökt.

Flickans mamma och pappa vittnade också om att hon i början av förra året inte längre vill besöka mannen och att hon även visade rädsla för honom.

Falu tingsrätt ansåg åtalet vara styrkt och påföljden bestämdes till 60 dagsböter á 290 kronor, sammanlagt 17 400 kronor. Han ska också betala skadestånd till flickan med 5 000 kronor.