Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dömd för slag i magen

En 44-årig man har dömts till villkorlig dom och skadestånd efter att han slagit en tonårskille i magen under en Ålandskryssning våren 2008. Målsägande, som hörde till samma resesällskap som 44-åringen, ska ha irriterat och pickat på honom med en drinkpinne. När han inte slutade, trots att han blev tillsagd, slog mannen honom så han tappade luften och fick ont i magen. Offret samt vittnen berättar samma historia, medan 44-åringen hävdar att det var en olyckshändelse när han försökte flytta undan tonåringen för att slippa bli pickad på.

Rätten väljer att tro på offrets berättelse, då den framstår som trovärdig. Däremot menar man att gärningsmannens vittnesmål framstår som orimligt och dömer honom för misshandel. Rätten menar att det förekommit förhållandevis kraftigt våld som inneburit en allvarlig kränkning av offret.