Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Domarutskottet: "Bedrövligt ledarbeteende"

– Att ledaren inte tar hand om spelarna när de beter sig på det här sättet är bedrövligt.
Det anser Peter Johansson, ordförande i domarutskottet i Dalarnas fotbollsförbund.

Att den 19-åriga domaren är fullt kapabel att döma division ett-matcher råder det inga tvivel om hos Peter Johansson.

– Det som är mest bekymmersamt är att han som är ansvarig för laget samtidigt är tränare för A-laget och ordförande i Leksandsklubben. Spelaren får säkert sitt straff, men för mig är det en ledarfråga från början till slut.

Peter Johansson säger att man nu får vänta och se vad Tävlingskommittén beslutar. Generellt sett tycker han dock att den ökade respektlösheten mot fotbollsdomarna är oroande. Det är inte första gången han blir varse problem i division ett-matcher.

– Tidigare hade division ett för pojkar en maxålder på 16 år, men den har höjts. Vi har haft liknande problem i just de här divisionerna tidigare och har pratat om att tillsätta distriktsdomare.

– Att de är ett år äldre kan påverka respekten för domarna. Det finns också en allmän attitydförändring i samhället, och det speglar av sig i fotbollen.