Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Domaren om missen som avgör division 2

Karlberg och Gamla Upsala tvistar om vem som formellt ska stå som vinnare i en match i augusti. Trasslet beror på en eventuell miss vad gäller varningar. Om resultatet ändras har Falu FK fortfarande chans att hålla sig kvar i tvåan.
– Nu är det upp till högre instans, säger domaren som anklagas för missen.

Annons

Den 25 augusti vann Karlberg över Gamla Upsala med 0–1. Men Gamla Upsala lämnade in en protest, då de hävdar att Karlberg haft en obehörig spelare med i matchen. Praxis är att resultatet i så fall ändras så att förfördelat lag vinner med 3–0. Så blev inte fallet, utan Karlberg kom undan med en lindrig straffavgift. Efter att Gamla Upsala överklagat detta till Svenska fotbollsförbundets besvärsnämnd ändrades det tidigare beslutet, så att Gamla Upsala fick segern. Sista ordet är dock inte sagt. Karlberg ska lämna in en protest för att få behålla vinsten.

Trasslet har uppstått på grund av oklarheter kring hur många varningar Karlbergspelaren Andreas Varnava hade och när han fick dessa. Avgörande är en varning, som han ska ha fått den 6 juni, men som aldrig registrerades av domare Mikael Andersson i Fogis-systemet.

"Vi ska inte lida för att en domare har gjort en miss och inte fört in en varning i systemet", sade Karlbergs ordförande i tisdagens DT.

Domaren själv har svårt att uttala sig om den eventuella missen, då han inte minns detaljerna från junimatchen.

– Jag har ingen aning och har inte så mycket att säga annat än att jag har skickat in alla papper till förbundet. Man får gå på matchrapporten; rapporten som jag hade med hem efter matchen, det är den jag lade in i Fogis. Nu får högre instans avgöra hur det blir, säger Mikael Andersson.

Om Karlberg tilldelas vinsten ändras resultatet i division 2, så att Falu FK får en kvalplats och fortsatt chans att undvika nedflyttning. Problemet är att kvalet avgörs redan till helgen, medan Riksidrottsnämnden inte fattar beslut i Gamla Upsala-Karlbergtvisten förrän efter den 24 oktober, när besvärstiden går ut.