Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Doktorand från Dalarna tilldelades 2012 års Levipris

Alexis Rydell, Doktorand i Arbetsvetenskap vid Högskolan Dalarna tilldelas 2012-års Levipris.
Levipriset instiftades 2004 och är uppkallat efter den svenska stressforskningens fader, professor emeritus Lennart Levi.

Annons

Priset tilldelas en doktorand årligen och delas ut av Sveriges Ingenjörer.

Syfte med priset är att stimulera kvaliteten i undervisningen om arbetsmiljöfrågor och om sambandet mellan hälsa och effektivitet.

Tre doktorander (de andra två från Chalmers och Karlstad Universitet) kom till final och fick presentera sina idéer för en expertpanel i Stockholm.

Vinnaren blev Alexis Rydell, Doktorand i Arbetsvetenskap vid Högskolan Dalarna.

Motiveringen löd:

Alexis pekar på personalvetarnas och ingenjörernas avgörande inflytande över arbetsmiljön och därmed företagets produktivitet, effektivitet samt anställdas välbefinnande. Han har en innovativ idé att låta två blivande yrkesgrupper redan under utbildningen mötas. Den tvärvetenskapliga integreringen under utbildningen ger studenterna en ökad förståelse för framtida utmaningar i arbetslivet. Idén med de framtagna visuella plattformarna på nätet möjliggör för studenter att på distans genomföra projektuppgifter. 

Prissumman är på 20 000 kr.

Alexis kommer att hålla en föreläsning och presentera sina idéer på Sveriges Ingenjörers Arbetsmiljödag i Stockholm 30 november.

Alexis Rydell bedriver forskning kring partssamverkan i omstruktureringar och är lärare på personal och arbetslivsprogrammet vid Högskolan Dalarna där han bland annat undervisar i arbetsmiljö.