Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dödsolycka på riksväg 66

En svenskfödd man som utvandrade till Australien 1974 omkom när två bilar i morse frontalkrockade på riksväg 66, strax utanför Söderbärke.

Räddningstjänsten i Smedjebacken fick larmet klockan 06.14 och på plats kunde de konstatera att förarna var ensamma i respektive bil. En av dem satt fastklämd och var livlös. Upplivningsförsök gjordes, men snabbt konstaterades att mannen hade avlidit till följd av sina skador.
Den omkomne föraren var en 46-årig man, som för 38 år sedan utvandrade till Australien. Enligt uppgifter till polisen var mannen i Sverige tillsammans med sin mamma för att träffa släktingar. Mamman var kvar i Stockholm när 46-åringen åkte mot Dalarna för att, förmodligen, hälsa på släkt i Söderbärketrakten.
Den andra föraren tog sig själv ur bilen och var kontaktbar. Han fördes till Falu lasarett och enligt uppgift ska han inte ha fått några allvarligare skador.
Vad som orsakade olyckan är oklart. Vägen var torr och ingen halka rådde på platsen och enligt räddningstjänsten kom en av bilarna troligtvis över på fel sida av vägen.
Kort efter olyckan var polisens tekniker på plats för att påbörja utredningen om hur olyckan gick till. Bilarna beslagtogs och kördes till polisstationen i Ludvika för teknisk undersökning.