Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Siv Holm, Våmhus

Annons

Siv Holm, Vidbäcken, Våmhus, avled den 19 juni i en ålder av 64 år efter ett rikt liv.

Siv föddes 20 juli 1953 och var uppvuxen i Björkvassla, Våmhus. Hon tillbringade barndomens somrar med kor i Näsbergs fäbod. Efter realexamen i Orsa begav hon sig till Stockholm för arbete på Postgirot. I Stockholm träffade hon maken Pelle och de bosatte sig i Sundbyberg och fick barnen Pernilla och Anders. I början av 80-talet gick flyttlasset hem till Våmhus igen. Siv arbetade som advokatsekreterare i Mora på Lindkvist advokatbyrå och dottern Linnéa föddes.

I början av 2000-talet hade hon bestämt sig vad hon ville bli när hon blev stor; begravningsentreprenör. Hon läste in gymnasieexamen och fick möjlighet att arbeta på begravningsbyrå. 2003 övertog hon Levenius begravningsbyrå i Orsa och bytte namnet till Siv Holms begravningsbyrå. Hon uppskattades för sitt intresse, medkänsla och engagemang. 2005 öppnade även ett kontor i Älvdalen. Begravningsbyrån drivs idag av sonen Anders och där jobbar även dottern Linnéa.

Siv älskade sitt arbete och var engagerad genom att föreläsa om yrket. Hon satt med i styrelsen för Sveriges Begravningsbyråers Förbund och var även borgerlig begravningsförrättare.

Siv har varit politiskt aktiv som centerkvinna, inom kyrkan i dåvarande Våmhus församling och var även engagerad inom föreningslivet i Våmhus, bl a som mångårig ordförande för Våmhus folkdanslag. Bäst trivdes Siv när hon fick ta ett glas rött med sina vänner, eller när hon fick vara i stugan i Näsberg.

Siv avled av cancer den 19 juni i en ålder av 64 år. Hon sörjes närmast av maken Per, barnen Pernilla, Anders och Linnéa med familjer samt svärmor Edit.

Mer läsning

Annons