Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sigbritt Mellembråten

Annons

Sigbritt Mellembråten, Nordanholen, avled den 4 december i en ålder av 85 år. Hon var född i Falun, uppväxt i Färmsnäs och flyttade som ung till Malung, där hon arbetade vid Jofa.

Under åren i Malung gifte hon sig och födde tre barn. I början av 1950-talet flyttade hon med sin familj tillbaka till Färmsnäs, där hon födde ytterligare två barn.

År 1955 flyttade familjen till ett nybyggt hus i Nordanholen.

Under åren i Färmsnäs arbetade hon vid Falu lasarett och under en lång följd av år arbetade hon också vid Mockfjärds Folkets hus, bland annat med Silvermåne-arrangemangen. Senare fick hon arbete vid Elementhus, där hon blev kvar i 25 år, fram till pensioneringen.

Sedan hon blivit pensionär köpte hon och sambon en sommarstuga i Flobergets fäbodar, där de tillbringade stora delar av sommarhalvåret.

Handarbete var ett av hennes stora intressen och under många år stickade hon bland annat tröjor åt hemslöjden. Under ett par decennier semestrade hon och sambon årligen vid Böda sand på Öland. Hon tyckte också om att besöka auktioner och en av hennes stora passioner var att samla på lampor.

Närmast sörjande är sambo samt fem barn med familjer.

Mer läsning

Annons