Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Evert Linder, Sunnanäng

Annons

Evert Linder, Sunnanäng, avled den 24 december i en ålder av 85 år. Han föddes på gården i Sunnanäng där han levde med sina föräldrar Axel och Karin. Lite senare föddes bröderna Thure och Bengt.

Evert gick i folkskola i närheten av hemmet. Som barn på en gård fick man lära sig redan från början att hjälpa sina föräldrar med egentligen allt vad en gård behövde eftersom det var deras levebröd. När Evert blev äldre arbetade han inom mentalvården i några år i Leksand.

Efter några år reste han till Amerika eftersom han älskade att se sig omkring och hade en stor nyfikenhet på livet. Han var på kända klubbar som Birdland där original Dixieland jazzband spelade. Efter det åkte han tillbaka hem till Dalarna.

Evert jobbade ofta i skogen och var aktiv i Sunnanäng. Som människa älskade han friluftslivet och han var mån om släkten och att människor skulle veta om sina släktingar långt bak i tiden. Evert var omtyckt av många eftersom han var väldigt godhjärtad och hade lätt till skratt. Av de närmaste kallades han för älgen, för när bröderna och kusinerna tog tre steg hade han tagit ett.

Närmast sörjande är syskonbarnet Karin med familj.

Mer läsning

Annons