Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Död man funnen på rastplats - kan ha blivit mördad

Polisen utreder ett dödsfall, som kan vara mord eller dråp, i Vansbro kommun. Det var under tisdagen som en död man påträffades vid en rastplats vid Kottjärn, efter riksväg 26, i de södra delarna av kommunen.
Mannen var svårt tilltygad och det fanns spår av blod runt hela området.

Annons

Det var en turist, som stannat på rastplatsen vid lunchtid för att röka, som upptäckte mannen liggande i närheten av toaletterna. Mannen larmade ambulans och räddningstjänst och undersökte platsen lite mer noga.

Det visade sig då att det var blodspår över ett större område och tecken som tydde på att det varit bråk. Inne på toaletten var det stora mängder blod.

När räddningstjänst och ambulans kom till platsen kunde de bara konstatera att mannen var död.

Omständigheterna på platsen och kring dödsfallet gör att polisen utreder det som mord alternativt dråp.

På onsdagen var polisens tekniker på plats och undersökte det som betecknas som en brottsplats. De två toaletterna på platsen har spärrats av med en kätting och lås

DT har sökt polisen för en kommentar, men vakthavande vill inte kommentera det hela och hänvisar till sin presstalesman, som inte kunnat nås.

Men Lena Kruse, vid Malungspolisen, bekräftar att hon utsetts till förundersökningsledare och berättar för DT att den döde är en man i 40-årsåldern som ska obduceras under torsdagen.

Den döde är identifierad och anhöriga är underrättade. Mannen kommer från ett angränsande län, enligt Lena Kruse.