Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Djuriskt och hett i djungeln i Djurås

Scenen var savann, läktaren apberg och serveringen vattenhål.
Musik- och dansskolans öppna hus i Lindberghallen var djuriskt, fantasifullt och i flera bemärkelser hett.

Syftet med det öppna huset – som tillkom efter en idé av stråklärare Hanna Lindblom – var i första hand att ge barn och deras föräldrar en bild av musik- och dansskolan.

– Vi ville visa hur roligt vi har, vilken gemenskap vi erbjuder och hur den här undervisningen kan bidra till både musikalisk och personlig utveckling, berättar danslärare Stina-Kari Axelsson.

Läs mer om Stina-Kari Axelsson, Årets kvinnliga pedagog 2015: "Gränsöverskridande"

Temat var "Djungelvrååål" och besökarna bjöds in till en musiksafari.

Lindberghallen var nämligen ombyggd till en djungel med inslag av savann, apberg, vattenhål och en rovdjurspark, där kattsminkade elever jam(m)ade.

På apberget – den högsta delen av läktaren – sjöng en kör av apor och turister i bananmikrofoner, på savannscenen dansade några djursminkade dansgrupper till musik ur Djungelboken och i andra delar av lokalerna musicerade Gagnef Windband, en slagverksensemble och flera stråkorkestrar.

Musikskolans rektor, som är "hövding" för ett tiotal musiklärare och totalt ungefär 650 elever, var – naturligtvis – utklädd till Lejonkungen.

Läs mer om Jan Sjönneby: Sjönneby om att komma hem

Men han spann som en kattunge av glädje över de 140 medverkandes insatser och över att 250 personer samlats för att ta del av musik- och dansskolans verksamhet.

Djungeln var också het – så het att besökarna svettades och så het att många unga direkt deklarerade att de också vill gå i "Djungelskolan".

– Till ett annat år ska vi kanske också försöka att utveckla konceptet så att fler invånare får möjlighet att se och lyssna på vad vi ägnar oss åt, säger Stina-Kari Axelsson.

Läs också om musik- och dansskolans föreställning Frost: Frost värmde över 2 000