Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djuric om varför han valde Gais före Dalkurd: "Inte ett så svårt beslut"

Dalkurd överraskade många med storvärvningen av Dusan Djuric.
Men i år valde han bort en förlängning – för att skriva på för Gais.
– Det var inte ett så svårt beslut egentligen, säger han till Fotbollskanalen.

Annons

Dusan Djuric i Dalkurdtröjan.

Det blev ingen förlängning med den förre a-landslagsmannen (åtta a-landskamper för Sverige) Dusan Djuric. Men Dalkurd har fortsatt att överraska med stora värvningar, som när Mohamed Bangura skrev på för klubben tidigare i år.

För Djuric blev det ingen fortsättning. Efter en skadefylld säsong i Borlängeklubben skrev han i stället på för seriekonkurrenten Gais.

Nu berättar han för Fotbollskanalen om valet.

– När jag spelade mot dem med Dalkurd kändes de duktiga även fast det kanske inte stämde till 100 procent för dem. De förtjänade en bättre tabellplacering. Det finns väldigt bra spelare här så det ska bli kul att se vad som händer det här året.

Han förhandlade med Dalkurd om ett nytt kontrakt och i en intervju med Sporten sa han öppet att han ville stanna.

– Hade jag inte velat stanna så hade jag sagt det redan från början. Jag pratar ju med dem för att jag vill stanna. Jag tycker att året har varit väldigt bra och jag har trivts jättebra i laget, sa han då.

Sedan stannade allt av och Gais kom in i bilden.

– De (Dalkurd) ville att jag skulle stanna. Jag fick ett kontraktsförslag, men bestämde mig för Gais. Det är en stabil klubb med asgrymma fans. Det var inte ett så svårt beslut egentligen, säger han till Fotbollskanalen.

Annons