Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Djurgårdsspelare tränar med Brage

Djurgårdsspelarna Yosif Ayuba, 21, och Trimi Makolli, 20, tränar under tisdagen två pass med Brage.
– Det är två bra spelare, säger tränaren Bo Wålemark.

Yosif Ayuba värvades till Djurgården från Vasalund, som då låg i Superettan, mitt under säsongen 2009 och fick mycket förtroende med fem starter och sex inhopp under hösten.

Under 2010 startade han fyra matcher och den gångna säsongen blev det ingen speltid alls i allsvenskan för Ayuba, som efter säsongen fick beskedet att han inte ingår i Djurgårdens framtidsplaner.

– Det är en ytterback/yttermittfältare eller central defensiv mittfältare med en bra fot och som är snabb och explosiv, bedömer Bo Wålemark.

Trimi Makolli skrev så sent som för ett år sedan ett nytt treårskontrakt med Djurgårdens IF, efter att ha flyttats upp i a-truppen inför säsongen 2009.

Hittills har det dock bara blivit två matcher, ett inhopp 2009 och ett 2011, i allsvenskan för Makolli, som nu ska lånas ut till en klubb i allsvenskan eller Superettan.

Han har tidigare provtränat med Jönköpings Södra.

– Det är en yttermittfältare/droppande forward, säger Wålemark.

– VI har pratat med Djurgårdens chefsscout Khaled (El-Ahmad) och de vill hitta klubbar till de här killarna som passar bra. Det är spelare som eventuellt kan få bra utveckling i ett a-lag.

För Brage är det först och främst prioriterat att komma till avslut med förra veckans provspelare.

– Det här är två bra spelare som är intressanta för många lag, men vi får först se vad som händer med dem som ligger före litegrann, säger Bo Wålemark.

Efter förmiddagens enklare teknikpass väntar en eftermiddagsträning med mer fokus på spel för Bragetruppen och testspelarna.