Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djurgården starkast i derbyt

Annons

I fjol vann AIK båda drabbningarna mot Djurgården.

I dag fick Daniel Sjölund och hans lag sin revansch.

Efter 3_1 mot ärkerivalen hänger Djurgården nu med bakom Elfsborg i tabelltoppen.

En tappad boll på mittfältet och en rejäl målvaktstavla. Mer än så krävdes inte för att Djurgården skulle vända ett 0_1-underläge till seger i det heta Stockholmsderbyt.

32|539 på Råsunda fick dock se ett piggt AIK _ sin derbyvana trogen _ ta ledningen mot rivalen. Wilton Figureido avancerade framför Djurgårdens backlinje, fick på ett skott som Pa Dembo Touray inte kunde hålla och där höll sig kvicke Daniel Mendes framme.

Matchuret var då inne på sin nionde minut och det var ändå inte AIK:s första kvalificerade målchans.

Rikard Norling satsade ungt från start. Såväl 19-årige Pierre Bengtsson som 20-årige Robert Åhman-Persson bildade mittfält tillsammans med offensive Dulee Johnson och Daniel Tjernström.

Nämnde Åhman-Persson hade också en utmärkt chans att utöka AIK:s ledning då han i den 19:e minuten drog ett stenhårt skott i ribban.

Men i stället blev det Djurgården som replikerade. Kvitteringsmålet kom sedan lagkapten Tjernström tappat bollen, och därmed tillåtit tre Djurgårdare att komma rättvända, i full fart, mot AIK-försvaret.

Inbytte Patrick Amoah serverade Daniel Sjölund som enkelt kunde slå in bollen bakom Daniel Örlund.

Knappt två minuter senare var det dags igen: Daniel Sjölund fick fritt spelrum utanför straffområdet, drog på ett skott som Öhrlund bara stod och tittade på medan det gick in strax intill hans högra ben.

Insatsen får nog klassas som den största måltavlan hittills under säsongen.

I paus gjorde Rikard Norling en del omdisponeringar i sitt lag. Wilton Figueiredo flyttades ner till en offensiv mittfältsplats medan Kenny Pavey byttes in mot Robert Åhman-Persson, för att ta Figueiredos anfallsplats.

Men förändringarna gav inte det resultat som AIK-tränaren hoppats på. Ett defensivt starkt Djurgården bevakade sin ledning väl och släppte inte till några större målchanser.

I stället avgjorde brasilianaren Enrico matchen då han tryckte in 3_1 på en kontring i den 91:e minuten.

Efter segern hänger Djurgården på Elfsborg i toppstriden. Laget ligger tre poäng bakom de svenska mästarna med en match mindre spelad.

TT

Mer läsning

Annons