Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djurgården bröt Umeås svit

Annons

Damallsvenskan lever vidare tack vare Djurgården.

Med ett intensivt och aggressivt försvarsspel satte Stockholmslaget stopp för Umeås 56 matcher långa allsvenska svit utan förlust.

Efter en förlust mot Malmö i oktober 2004 har Umeå radat upp 54 segrar och två oavgjorda matcher i allsvenskan. Den mäktiga sviten spräcktes av Victoria Svensson som fastställde slutresultatet 2_1 till Djurgården i den 35:e minuten.

Djurgården var piskat att vinna för att inte allsvenskan skulle ta slut redan i halvtid. Umeå hade tio raka segrar, hade det blivit en elfte nu skulle avståndet bakåt till Djurgården ha utökats till hela tio poäng.

Hemma på Gammliavallen hade Umeå också kört över alla sina motståndare fram till nu.

Inte Djurgården.

Stockholmsspelarna fanns hela tiden tätt, tätt intill Marta, Hanna Ljungberg och de andra Umeåspelarna som aldrig tilläts få igång sitt normalt sett kvicka och rörliga anfallsspel.

Det var annars Umeå som började bäst och tog ledningen genom Hanna Ljungberg på nick i den 13:e minuten. När mittbacken Johanna Frisk tvingades utgå på grund av knäskada tio munter senare tappade hemmalaget av någon anledning sitt spel.

Det jublades i Djurgårdens omklädningsrum efteråt.

Lika nöjd var förstås hennes tränare Benny Persson även om han också var imponerad över Umeås spel.

I stället för en hotande tiopoängsavgrund mellan de båda lagen skiljer nu bara fyra poäng.

Efter storseger senast blev det storförlust för Linköping. Malmö vann med 4_1 hemma sedan Therese Lundin avgjort med två mål inom loppet av sex minuter. Malmö höll därmed undan på tredjeplatsen för Göteborg, som bortavann över Sunnanå med 1_0, Sara Lindéns segermål kom redan i femte minuten.

Hammarby åkte på en ny förlust trots ledning, 1_2 hemma mot Bälinge. Moa Eriksson gjorde segermålet i 74:e minuten.

Streckgängen Falköping och Qbik spelade oavgjort. Qbik hämtade in ett tvåmålsunderläge och nådde 2_2.

TT

Mer läsning

Annons