Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dj-tävling på Bolanche

Nu är det dags för lokala dj:s att visa vad de går för. Bolanche arrangerar en tävling där den bästa ska utses.

Två deltävlingar blir det. Den första hålls den 10 november och då är det dags för manliga dj:s att tävla om titeln Dj King. Den 17 november är det kvinnliga dj:s som tävlar om att kunna kalla sig Dj Queen.

– Det bor många dj:s i området och många tjejer håller på. Vi ser gärna att vi får in fler kvinnliga dj:s, säger David Holman, pressansvarig på Bolanche.

Tanken är att det ska vara tio tävlingsdeltagare per kväll som får tio minuter var på sig att visa sina färdigheter. Sedan bedöms låtval, publikrespons och mixningsteknik av en jury.

– Publiken får rösta med sina fötter helt enkelt.

Finalen kommer hållas den 24 november och då möts de båda delfinalisterna i en tävling där den bästa dj:n koras. Anmälan, som ska innehålla ett 15-20 minuter långt mixtape, skickas till kenneth.kullenberg@bolanche.se som också sitter inne med mer information om tävlingen. Senast lördagen den 3 november ska anmälan vara inlämnad.

– Det kan förlängas om det behövs, säger David Holman.

Vinnaren får en spelning på Bolanche, med chans på ytterligare engagemang, presentkort, kontakt med ett produktionsbolag och en träff med en världskänd dj.

Tvåan vinner också en spelning på Bolanche och ett presentkort.