Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det blir kvalspel för KIK-herrarna

När samtliga resultat i den sista omgången slutade fel med KIK-ögon sett innebar det att Kvarnsvedens herrar tvingas till kvalspel för att få behålla division 2-kontraktet.

KIK förlorade sin match mot seriesegrande med 2–4 och då stod hoppet till att någon av Håbo, Värmdö eller Sundbyberg skulle förlora sin match.
Det gjorde de inte och då åkte KIK ned tre placeringar till kvalplatsen.

Annons

– Att vi förlorade mot seriesegrarna är väl inget att säga om, men jag hoppades förstås att något av de andra resultaten skulle gå vår väg, säger KIK-tränaren Patrik Bergström.

Ett par minuter efter slutsignalen stod han på planen och tittade på sin mobiltelefon. Hoppet stod till att Gamla Upsala skulle kvittera mot Sundbyberg.

– Tyvärr blir det kval. Matchen slut i Sundbyberg, suckar Patrik.

Patrik Bergström

På Ljungbergsplanen visade Sollentuna varför de vunnit serien. KIK-supporters hoppades förstås att de inte skulle ge sitt bästa när seriesegern var klar. Det gjorde de och avgörandet kom i början av andra halvlek när gästerna gjorde två snabba mål fram till 4–1.

I kvalet får Kvarnsveden ta sig an Nordvärmland FF, som slog ut Ytterhogdal i den första kvalomgången. Det blir dubbelmöten och Kvarnsveden får börja på bortaplan stundande helg och hemmamatch en vecka senare.

Kvarnsvedens IK–Sollentuna FF 2–4 (1–2)

Målen: 0–1 (24) Axel Wiorek, 1–1 (26) Rickard Karlsson, 1–2(32) Philip Bergqvist, 1–3 (46) Sotiros Nikopoulos, 1–4 (48) Bubaru Sonko, 2–4(57) Oskar Lundin.

Domare: Henrik Matsson, Mora.

Mer läsning

Annons