Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målrekord för Marcus Andersson – ny triumf för Borlänge

Trots att de är klara för Allettan lyckades Borlänge kraftsamla och hitta motivation nog för att plocka hem tre poäng i Enköping. Marcus Andersson slog dessutom rekord i Borlängetröjan.

Annons

Marcus Andersson har slagit målrekord genom tiderna i Borlänge Hockey . Men exakt hur många mål han har gjort, vet han inte ens själv.

– Jag tror att det är 111 mål eller något sådant. Det känns väl kul, men det är väl sådant man uppskattar mer när man lägger av tror jag. Nu kör man bara på och tänker inte så mycket, säger Marcus Andersson.

Ska du försöka trumma på och få till ett rekord som ingen kommer ikapp nu då?

– Ja, jag får väl göra det (skratt)

Angående matchen menar tränare Jeff Jakobs att Borlänge inte visade sig från sin bästa sida.

– Siffrorna var bättre än spelet i dag. Prestationen är sådär men resultatet är vi nöjda med, vi är alltid nöjda med tre poäng, säger Jakobs.

Han menar vidare att allt tar lite för lång tid.

– Jag vet inte om det är motivationen som tryter eftersom vi blev klara (för Allettan) förra matchen. Vi har sagt att spelarna måste se till sin egen utveckling, tänka på sitt spel inför framtiden, menar Jakobs och fortsätter.

– Det är samtidigt en styrka att vi vinner med 6 -3 men vi är inte helt nöjda. Å andra sidan är det nio raka vinster nu. Man får inte bli för negativ heller.

Första två periodern är ganska jämna i skott. Sedan skjuter Enköping mer i tredje.

– Men det blir naturligt, de ligger under och måste anfalla i tredje. Ändå är tredje bäst för oss i dag enligt mig, vi håller dem utanför och lyckas stänga dem ganska bra, avslutar Jeff Jakobs.

Marcus Andersson slog målrekord i Borlänge Hockey

Matchen

Enköpings SK HK – Borlänge HF

3–6 (2–3, 1–2, 0–1)

Första perioden: 0–1 (00.19) Nils Eriksson (Marcus Andersson), 0–2 (04.24) Marcus Andersson (Lars Eriksson), 0–3 (10.56) Marcus Andersson (Dick Ahlström), 1–3 (18.40) Markus Jonsson, 2–3 (19.32) Ludwig Tallqvist.

Andra perioden: 2–4 (9.56) Patrik Elfsberg (Markus Nygren), 3–4 (13.41) Kevin Weiskog, 3–5 (14.01) Mathias Wiklund.

Tredje perioden: 3–6 (20) Lars Eriksson (Marcus Andersson)

Skott: 39–31 (12–12, 15–13, 12–6)

Domare: Thomas Mccarthy, Simon Lindberg, Jesper Karlsson

Publik: 215

Mer läsning

Annons