Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landslagsmeriterad forward klar för Borlänge Hockey: "Intressant spelare"

Borlänge Hockey fortsätter att värva.
Nu har klubben gjort klart med centern Oliver Erixon från Växjö.
– Han är en ung spelare som varit med i landslagen, säger Borlänges sportchef Mats Johansson.

Annons

20-åriga Oliver Erixon som kommer från Frölunda har under den senaste säsongen representerat Växjös J20-lag. Där stod han för 28 poäng på 43 matcher, och var också en av ligans bästa spelare i slutspelet.

Nu har den landslagsmeriterade forwarden, som representerat Sverige i U16, U17 och U18 skrivit på för Borlänge.

– Det känns spännande, det är väldigt kul att komma till Borlänge. Jag pratade med ”Horndal” och fick ett bra intryck samtidigt som jag kollade runt på egen hand och fick positiva svar. Faktumet att det finns bra förutsättningar gjorde att det kändes som det bästa alternativet för mig. Jag ser mig själv som en hårt arbetande tvåvägsspelare som bidrar offensivt samtidigt som jag har kvalitéer i defensiven, säger Erixon i ett pressmeddelande.

Oliver Erixon var bland annat assisterande lagkapten i inofficiella U17-VM och var också med och spelade Hlinka Memorial med bland annat Patrik Laine och Jonathan Dahlén.

– Det är en intressant spelare. En center som är lite från gamla skolan, han är duktig i båda ändarna av isen, ligger rätt i banan och använder sitt spelsinne på ett bra sätt. En ung spelare som varit med i landslagen, han är välutbildad i Frölundas erkänt starka system, säger Borlänges sportchef Mats "Horndal" Johansson.

Mer läsning

Annons