Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zetterströms revansch – utsedd till Årets Serik av Bragefansen: "Jag tog chansen"

För två år sedan lämnade han – besviken och med förlorad motivation.
I år har Alexander Zetterström tagit sin revansch i IK Brage
I söndags utsågs han till årets spelare i klubben av supportrarna.
– Jag tog chansen och det är kul att supportrarna uppskattar det, säger mittbacken.

Annons

Han sågs länge som en av IK Brages mest lovande talanger, fick spela i Superettan och spåddes en lysande framtid.

Säsongen 2014 förändrades dock det mesta för Alexander Zetterström.

Efter att ha hamnat i dåvarande tränaren, Bosse Wålemarks, frysbox så tappade Zetterström motivationen för fotbollen, vilket till sist ledde till att kontraktet med klubben bröts.

Alexander Zetterström i duell med Umeå FC:s målvakt.

Ifjol spelade han sporadiskt i division 2 för Kvarnsveden, innan det inför årets säsong stod klart att backen skulle återvända till IKB.

Med en match kvar att spela av årets seriespel så har Zetterström fått ett kvitto på att det var värt att kämpa vidare, trots att resan varit mödosam.

I samband med den gångna helgens hemmamatch mot Enskede tilldelades Zetterstöm priset Årets Serik – supporterföreningen Serik Fans pris till årets bäste Bragespelare.

– Det var extremt kul, nu när jag fick komma tillbaks. Jag tog chansen och det är kul att supportrarna uppskattar det, säger Zetterström och fortsätter:

– Jag kan tycka att det var en liten revansch att komma tillbaks och visa vad jag har för kapacitet.

Kom priset som en överraskning?

– Lite både och. Det har ändå känts bra när jag har spelat. Men det är många andra i laget som har gjort det bra också. Så det är klart att det var lite överraskande ändå, kan jag tycka.

"En spelare med stort grönvitt hjärta som gått från bänk till viktig stöttepelare", skriver Serik Fans i en kort motivationstext på sitt Twitter-konto.

Och 2016 inleddes trögt för 21-åringen, då han fick finna sig i att befinna sig på samma bänk som gjorde att han lämnade för två år sedan.

– Jag fick ju hoppa in och spela, men jag var ju såklart inte nöjd med det. Jag ville spela och försäsongen hade känts bra också. Sedan fick jag chansen i femte matchen, tror jag att det var. Då tog jag den och sedan dess har jag fått starta.

Hur kommer det sig att det gått så bra för dig?

– Det är väldigt bra ledare och medspelare. Och jag trivs jättebra i Brage. Det är nog en stor del i det hela, tror jag.

Är Brage på väg att hitta tillbaka till något, som du känner det?

– Jag kan tycka det, i alla fall nu på höstsäsongen. Nu har vi snäppat upp oss, även om vi förlorade nu i helgen. Men jämför man med vårsäsongen så har vi verkligen blivit bättre. Det skulle vara bra om vi kunde fortsätta så även nästa säsong.

Du var med när ni var i Superettan senast. Är ni på väg däråt igen?

– Jag tycker det. Det känns som att alla driver åt samma håll och vårt mål är att försöka ta oss upp igen. Så det känns bra, det gör det.

Alexander Zetterström har kontrakt med Brage även kommande säsong.

LÄS ÄVEN:

Ger upp Brage – kan gå till KIK

Stjärnskottet som försvann

Kontaktad av Dalkurd – klar för KIK

Mer läsning

Annons