Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brage vann mot tabelljumbon Piteå och klättrade till tredjeplatsen i norrettan

Pontus Hindrikes klev fram och gjorde matchens enda mål för sitt Brage mot tabelljumbon Piteå. Hindrikes mål gjorde så att hemmalaget kunde kamma hem alla tre poäng och klättra till en tredjeplats i tabellen.

Annons

Pontus Hindrikes

Den 28 augusti var förra gången Brage förlorade, sex matcher utan förlust. När tabelljumbon Piteå kom på besök förlängdes den sviten med ännu en match.

Brage förde spelet under stora delar av matchen och höll mycket i bollen. Dock hade hemmalaget problem med att omsätta bollinnehavet till målchanser.

– Vi harmycket boll och vi utnyttjar inte det. Vi borde kunna skapa fler lägen än vad vi gör i första halvlek, helt klart, säger Brages tränare, Bengt Ottosson efter matchen.

Trots att hemmalaget inte skapade särskilt många farliga lägen till att spräcka målnollan klev Pontus Hindrikes fram och visade vägen. Efter ett fint genomfört anfall av Brage nådde till slut bollen Hindrikes som vände upp från 25 meters avstånd och dunkade upp bollen i krysset.

– Det var ett riktigt bra avslut och ett väldigt fint mål Pontus gjorde idag, säger Ottosson.

I matchens andra halvlek fick gästerna större tillträde till matchen och kunde skapa längre anfall. Men även gästerna saknade den sista skärpan som krävs för att komma till kvalificerade målchanser och skulle till slut få vända hemåt helt lottlösa.

– Jag tycker det kändes bra. Visst blir det alltid chansartat när de spelar desperat på slutet med längre bollar och mer folk nära vårt straffområde, men jag tycker ändå att vi var närmre att utöka vår ledning än vad de var att kvittera

I och med söndagens seger klättrade Brage upp till en tredjeplats i tabellen, men någon kamp om kvalstrecket är ändå inte att drömma om, då det skiljer 12 poäng när tre matcher återstår av serien.

– Känslan är bra, vi har hittat ett bra arbetssätt på både träning och match som gör att vi bler mer stabila. Men vi har samtidigt mycket att jobba vidare på. Tyvärr har vi ingen chans att nå högre än vad vi är just nu, men samtidigt måste man titta längre fram och försöka utvecklas långsiktigt. Det kommer en säsong nästa år också, avslutar Ottosson.

Nästa match som Brage ska spela är bortamötet mot Vasalunds IF nästa söndag.

IK Brage–Piteå IF 1–0(1–0)

Målen: 1–0 (39) Pontus Hindrikes

Varningar, Brage: Alexander Zetterström, Anton Lundin. Piteå: Ibrahim Kallay.

Domare: Henrik Molin, Östersund.

Publik: 278

Mer läsning

Annons