Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalkurd värvar skyttekung från Södertälje

/
  • Adil Kizil, sportchef i Dalkurd, bekräftar att klubben gjort klart Heradi Rashidi, Södertäljes skyttekung, inför nästa säsong.

Heradi Rashidi, fyra i skytteligan i division 1 Norra.
Där har ni Dalkurds senaste nyförvärv inför debutsäsongen i Superettan.
– Rashidi har imponerat den här säsongen, säger Adil Kizil, sportchef i Dalkurd.

Annons

För drygt en vecka sedan säkrade Dalkurd seriesegern i division 1 Norra och därmed spel i Superettan nästa år.

Sportchef Kizils jobb med att forma spelartruppen inför nästa säsong pågår för fullt och i början av september gjorde klubben klart med Leonard Pllana, en målfarlig anfallare från Grebbestad.

Under måndagskvällen presenterade Kizil ännu ett nyförvärv i form av Heradi Rashidi, mittfältare i Södertälje, som med sina elva gjorda mål ligger fyra i skytteligan i division 1 Norra.

– Rashidi är en offensiv spelare, som mestadels spelar som ytter men även kan spela anfallare och vi har skrivit ett treårsavtal med honom.

Rashidi, som spelade med Akropolis i division 2 i fjol, har varit ett intressant namn för Dalkurd en längre tid och i januari i år provtränade han en vecka med Borlängeklubben.

Någon övergång blev det inte då, men nu är ett treårskontrakt påskrivet och Kizil en nöjd sportchef.

– Rashidi imponerade när han tränade med oss i vintras, men då valde vi en annan spelare i stället. Han har fortsatt att imponera under säsongen och jag är nöjd med att ha gjort klart med honom. Han är användbar på många offensiva positioner och dessutom i rätt ålder, född 1994.

Rashidi säger så här om att han blir Dalkurdspelare de närmaste tre säsongerna:

– Det känns bra att hänga med på Dalkurds resa till Superettan och det är en bra förening att hamna i. Redan under sommaren hörde jag talas om Dalkurds intresse och blev förstås glad. Men jag har fortfarande några matcher kvar att spela för Södertälje och ska fokusera på det, men visst känns det rätt att det blir Dalkurd från och med nästa säsong, säger Rashidi.

Under den veckan kommer även Dennis Persson, vänsterback från Syrianska Kerburan, att provträna med Dalkurd.

Mer läsning

Annons