Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tumult när Gustafs mötte Gusk – domare hotade tränare: "Hade du varit någon annanstans ..."

Heta känslor uppstod när Gustafs spelade borta mot Gamla Upsala under onsdagen. Men inte mellan lagen. Utan mellan hemmalagets tränare och den assisterande domaren.
– Det var inte så trevligt att lämna arenan, säger assisterande domaren Jakob Wahlgren till Upsala Nya Tidning.

Annons

Det kan gå hett till i fotboll. Något det onekligen gjorde på Gamlis IP i Uppsala under onsdagskvällen. En hård ordväxling utbröt mellan Gamla Upsalas tränare Max Andersson och den assisterande domare Jakob Wahlgren, där den sistnämnde enligt Upsala Nya Tidning ska ha sagt att Andersson är "den pinsammaste tränaren han någonsin träffat".

Spelarna och ledarna i Gamla Upsala ska ha ansett att de borde fått en straff med sig, som domaren friade. I ordväxlingen som följde ska känslorna ha svallat och den assisterande domaren ska ha kallat Gamla Upsalas lagkapten Nathalie Larsson för "en jävla pajas".

– Det är uppror. Vi får en våldtäkt nere i straffområdet, Ida (Pettersson) blir vräkt omkull, säger Andersson till UNT och fortsätter:

– Jag frågade vad han menade med att säga pajas till våra spelare, men han menar att han pratade om sig själv.

Enligt UNT ska även den assisterande domaren ha agerat hotfullt mot Andersson efter matchen, och skrikit "hade du varit någon annanstans så hade vi pratat annorlunda" efter Gamla Upsalas tränare.

– Jag tycker att Max beter sig pinsamt med hans kommentarer. Han var arrogant både under och efter matchen och jag tycker inte att man beter sig så som han gjorde. Det beteendet hör inte hemma här och det var inte så trevligt att lämna arenan, säger Wahlgren till Upsala Nya Tidning.

Matchen slutade 0–0.

Mer läsning

Annons