Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ditt förslag visar bara på okunnighet

Signaturen Rättvikare (23/7) har skrivit en insändare där han/hon påstår att Betlehemstjärnan som sitter på majstången i Rättvik stödjer Israels slakt på Gazas civilbefolkning. Påståendet visar att det finns obildade och fördomsfulla människor i Dalarna.

Jag vill rekommendera signaturen Rättvikare att på biblioteket låna boken De heliga tecknens hemlighet av Frithiof Dahlby. Där står det att symbolen är belagd redan på 200 talet e.Kr. och att det även är en gammal kristen symbol (Betlehemstjärnan). Även islam har använt hexagrammet då kallas det för Salomos sigill. Korset har också som bekant genom historien använts i tveksamma sammanhang.

Inställningen som signaturen Rättvikare ger uttryck för kallas för bildstormare. Vad det betyder kan du få reda på biblioteket samtidigt som du bildar dig i de religiösa symbolernas utseende och betydelse. Okunnighet är som bekant en förutsättning för dumhet.

Bengt Holmquist

skåning

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare