Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Disneyfilmer kvällen lång i Kulan

Disneyfilmer hela måndagskvällen lång var vad som gällde på Fritidsgården Kulan i Grängesberg, när kulturlovet startade.
– Lejonkungen blir nog bäst, säger 13-årige Johannes Holm strax innan filmvisningen ska starta.

Filmmaraton kallades evenemanget och utöver Lejonkungen fanns Björnbröder, Skönheten och Odjuret, Snövit samt Lady och Lufsen på programmet. Sex timmars tittande var planerat.

Precis som övriga lovaktiviteter tidningen besökte under måndagen var det total pojkdominans.

– Men det kommer nog tjejer senare. De kanske har träning nu, funderar Johannes Holm.

Och ledarna för fritidsgården, Sara Carlsson och Fia Hedberg, bekräftar att det brukar komma en hel del tjejer till Kulan när den är öppen på måndags- och onsdagskvällar samt varannan fredag.

– Totalt 25-30 ungdomar i snitt brukar det komma hit, säger Sara Carlsson som är församlingspedagog.

För det är ju i Grängesbergs kyrka som fritidsgården i Grängesberg numera finns i regi av Gränge-Säfsnäs församling, efter uppgörelse med kommunens kultur- och fritidsförvaltning.

Den här lovveckan satsas det lite extra i Kulan och delvis även utanför.

– Ja, på onsdag har vi räknat med att ha grillning och tipspromenad. Vi får väl se om vädret tillåter det, säger Sara Carlsson och syftar förstås på måndagens smärre snökaos.

På fredag kväll lär dock inte vädret kunna hindra den planerade aktiviteten.

– Då blir det tacos här.